dinsdag, augustus 23, 2011

Vervolg eilandtour

Na Alto Vista zijn wij richting The Natural Bridge gereden. De brug is 5 jaar geleden ingestort. Volgens de eilandbewoners een wraakactie van de Amerikanen ivm de verdwijning van Natalee Hollaway door de brug op te blazen. Voor de wat meer nuchteren onder ons....hij is gewoon ingestort. Hieronder kun je dat goed zien.
Links van de ingestorte brug ligt een 2e natuurlijke brug die iets kleiner is. Nu wel open voor publiek, 4 jaar geleden toen wij hier waren was deze nog afgezet met linten ivm nog meer instortingsgevaar van de grote brug.
De "ruige kant" van het eiland ziet er echt heel anders uit dan de westkust waar de mooie stranden zijn. Wel de moeite waard om te zien trouwens.
Iets verder op liggen de Bushiribana Ruins. Dit is vroeger een Goudmijn geweest het gebied werd ooit beschouwd als een heilige plaats van de oorspronkelijke eiland bewoners de Arawak Indianen.



Om wat verkoeling te zoeken zijn we daarna doorgereden naar het zuidelijke Baby Beach om lekker te gaan zwemmen. Baby Beach is een ondiep, beschut door de mens veroorzaakte lagune gelegen in Seroe Colorado, op de zuidoostelijke punt van het eiland.


Hieronder nog een foto van een "Cunucu" huis. De Cunucu is een authentieke Arubaanse woning wat "woeste grond" betekend. Ze zijn er in alle vrolijke kleuren.
 Oranjestad.....
Hieronder kun je een lekkere dorstlesser kopen.
Ook hebben wij samen met Mary en Rick een bezoek gebracht aan het graf van Rick's moeder. Ik zelf heb het niet zo op begraafplaatsen maar vond deze wel indrukwekkend om te zien.






En dan nog even relaxen........
Hier zijn we op Arashi Beach helemaal in het noordwesten van het eiland..een geweldig rustig strand waar je heerlijk kunt snorkelen (doen wij dan ook volop) Frans heeft voordat we op vakantie gingen een snorkel, duikbril en zwemvliezen gekocht en is druk bezig geweest om mij te leren snorkelen ha ha...weer een mooie ervaring rijker

Geen opmerkingen:

Een reactie posten