dinsdag, augustus 30, 2011

Aan alles komt een eind...

Aan alle mooie dingen komt een eind....zo ook voor ons. Vanavond vertrekken wij via Curacao met een stop van 1 1/2 uur weer met "gierende banden" richting Schiphol. Wat een heerlijk  vooruitzicht om weer naar huis te gaan en de kids te zien. We hebben een fantastische vakantie gehad en veel lieve mensen ontmoet. Het afscheid nemen van de familie hier en vrienden valt zwaar, we inmiddels hebben we al drie avonden een afscheidsavond gevierd ha ha....iedereen neemt dan wat mee aan eten en drinken. De BBQ gaat aan en voila....ineens is er weer een fantastische avond. Het zal vast weer wennen zijn om in het ritme van het drukte terug komen, net nu we (eindelijk na drie weken) zijn gewend om alles in de 
"chill-mode" te doen  


Wie weet tot over 4 jaar.....





vrijdag, augustus 26, 2011

Van alles wat


 Diner at the beach...hoe romantisch kun je het hebben...



 De haven in Oranjestad












dinsdag, augustus 23, 2011

Vervolg eilandtour

Na Alto Vista zijn wij richting The Natural Bridge gereden. De brug is 5 jaar geleden ingestort. Volgens de eilandbewoners een wraakactie van de Amerikanen ivm de verdwijning van Natalee Hollaway door de brug op te blazen. Voor de wat meer nuchteren onder ons....hij is gewoon ingestort. Hieronder kun je dat goed zien.
Links van de ingestorte brug ligt een 2e natuurlijke brug die iets kleiner is. Nu wel open voor publiek, 4 jaar geleden toen wij hier waren was deze nog afgezet met linten ivm nog meer instortingsgevaar van de grote brug.
De "ruige kant" van het eiland ziet er echt heel anders uit dan de westkust waar de mooie stranden zijn. Wel de moeite waard om te zien trouwens.
Iets verder op liggen de Bushiribana Ruins. Dit is vroeger een Goudmijn geweest het gebied werd ooit beschouwd als een heilige plaats van de oorspronkelijke eiland bewoners de Arawak Indianen.



Om wat verkoeling te zoeken zijn we daarna doorgereden naar het zuidelijke Baby Beach om lekker te gaan zwemmen. Baby Beach is een ondiep, beschut door de mens veroorzaakte lagune gelegen in Seroe Colorado, op de zuidoostelijke punt van het eiland.


Hieronder nog een foto van een "Cunucu" huis. De Cunucu is een authentieke Arubaanse woning wat "woeste grond" betekend. Ze zijn er in alle vrolijke kleuren.
 Oranjestad.....
Hieronder kun je een lekkere dorstlesser kopen.
Ook hebben wij samen met Mary en Rick een bezoek gebracht aan het graf van Rick's moeder. Ik zelf heb het niet zo op begraafplaatsen maar vond deze wel indrukwekkend om te zien.






En dan nog even relaxen........
Hier zijn we op Arashi Beach helemaal in het noordwesten van het eiland..een geweldig rustig strand waar je heerlijk kunt snorkelen (doen wij dan ook volop) Frans heeft voordat we op vakantie gingen een snorkel, duikbril en zwemvliezen gekocht en is druk bezig geweest om mij te leren snorkelen ha ha...weer een mooie ervaring rijker

zondag, augustus 21, 2011

Eilandtour.....

Gisteren hebben we een bezoek gebracht al Alto Vista. Dit lieve kapelletje staat aan de oostkant (de ruige kant van het eiland). Het was ons 2e bezoek hier en het blijft een prachtige lokatie waar je op 1 of andere manier tot rust komt.....
Binnen heb ik 2 kaarsjes aangestoken, 1 voor mijn vader en 1 voor mijn schoonvader, dit gaf een goed gevoel...

Het landschap is er ruig, met veel rotsen en cactussen, waar veel wilde geiten en ezels en hagedissen rondlopen.


Vanavond probeer ik verder te gaan met de rest van de foto's...het internet is hier erg traag vandaar.

zaterdag, augustus 13, 2011

Strandfoto's

Op dit moment weinig te melden, we genieten van zon zee en strand. Volgende week willen we een jeep huren of een quad om het eiland te verkennen. Voor nu....wat foto's van onze villa en het strand van Palmbeach. Geniet.........

 Voortuin
 Front of the house


 Achterzijde van het huis waar wij 's avonds eten